Video: Inspirationsföreläsning om kommunikation

Video: Inspirationsföreläsning om kommunikation

Hejsan, det är ett tag sen jag gjorde min inspirationsföreläsning om kommunikation. Jag brukar tala om hur viktigt det är att skapa klick i mötet mellan människor – på arbetsplatsen eller i skolan. Det handlar om att spela på tre tydliga instrument för att skapa så goda förutsättningar som möjligt. Resultatet är dubbelt. Roligare på jobbet och dessutom avsevärt mycket högre driv och effektivitet.

Varsågod – en inspirationsföreläsning

Denna inspirationsföreläsning är inspelad i Nässjö för drygt 2 år sedan. Det är en inspirationsföreläsning för alla kommunanställda som ville komma och samtidigt äta en enkel sopplunch. Den skall alltså ses just som en inspirationsföreläsning och inte som en akademisk föreläsning (jag föreläser ju mycket om klassrumskommunikation och om retorik i skolan för lärare och blivande lärare för tillfället i min mer akademiska roll). 

Här får du lära dig tekniker för att få din kommunikation att bli tydligare i sitt innehåll och att undervisa (i ordets vida bemärkelse) på rätt sätt. Du lär dig också hur du träffar hjärtat hos den du kommunicerar med genom att behaga och genom att använda din personlighet. Du lär dig också hur du berör den eller de du talar med för att skapa maximal effekt. Detta är en inspirationsföreläsning jag gett många gånger till ledningsgrupper och mellanchefer, men också till personal i de mest skilda yrken, exempelvis ingenjörer, tandhygienister eller lärare. Ibland har den stått ensam, som i det här fallet. Andra gånger har jag blandat in underhållande tankeläsning i föreläsningen, allt efter tycke och smak.

Tycker du om den får du gärna sprida den. Undrar du över något får du gärna höra av dig. Varsågod.

 

Gör din röst hörd! Kommentera gärna.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.