Hjälp mig. Var finns Peter Lippmans forskning?

Annorlunda blogginlägg idag med en fråga om hjälp. I vissa svenska skolor är Peter C Lippmans idéer om utformning av skolmiljöer tongivande. Säkerligen både spännande och bra. Jag ser också på olika ställen att det hänvisas till hans forskning inom området.

Jag har emellertid mycket svårt att finna hans forskning. Jag har sökt igenom sammanlagt 13.000 tidskrifters innehåll efter fackgranskad forskning av Lippman, men inte funnit något. Jag hittar böcker, som säkert är förträffliga, argumenterande artiklar och konferenspresentationer, men jag hittar alltså ingen fackgranskad forskning. Men – allt finns ju inte i forskningsdatabaserna. Därför frågar jag nu mina läsare: Känner någon till var denna forskning finns? Vad är denna man disputerad i (jag finner bara information om en kandidatuppsats och en magisteruppsats)? Var finner jag hans avhandling? Uppenbarligen är varken forskningsdatabaser eller Google min vän.

Jag är tacksam för läsarens input, antingen som kommentar eller via mail till mig.

 

P.S Jag har naturligtvis ställt frågan direkt till Lippman utan svar.

Gör din röst hörd! Kommentera gärna.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.