Härlig avslutningsvecka inför jul

Hej vänner,

Tänkte så här efter sista arbetsveckan summera året. Det här året har varit spännande, roligt och utmanande. Jag har arbetat med idel skrivarbeten. Två böcker har släppts, en om Studieteknik (ensamförfattare) och en om Digitalisering som lyfter skolan (med Helena Kvarnsell). Utöver det har jag också skrivit en hel del för Folkbildningsrådets räkning, samt för Pedagogiska Magasinet. Roligt!

Jag har också föreläst en hel del. Det har varit jämnt skägg mellan föreläsningar om kommunikation och föreläsningar om skola. Omväxlande och föreläsningar i många olika miljöer och sammanhang. Jag har varit iväg i Finland två gånger och pratat om skolutveckling vilket känns som extra hedrande uppdrag. Jag har haft längre kommunikationsutbildningar i kommunala bolag. Jag har träffat både kommuner och enskilda skolor och pratat skola och små lokala fantastiska handelsföreningar och pratat om kundservice i världsklass. Roligt. Jag har fått ta del av fantastiska miljöer och också fått verka på stora konferenser och mässor.

Kort sagt, ett framgångsrikt år där jag faktiskt nått alla mina mål, både i företaget och privat med råge och över förväntan. Arbetsåret avslutas idag söndag och jag kan konstatera att även sista veckan har varit väldigt bra med fina föreläsningar, bland annat på Viktor Rydbergsgymnasiet, och bra möten. Så som det ska vara.

Jag ser också fram mot nästa år. Troligen åker jag en sväng till BETT och kollar in läget där, om inte annat för att skriva på min tredje bok som ska vara klar till nästa vår (om retorik i klassrummet). Därefter blir det en rejäl nertrappning i företaget. Kommer arbeta med forskning om digitalisering av förskolan och räknar med att producera 2 artiklar under året, samt i övrigt verka i min hemmamiljö, dvs i akademin. Det blir dock en del publika föreläsningar framöver, bland annat på Åland och Framtidens läromedel till våren.

Tack alla härliga människor som diskuterat under året, ni som varit publik och som varit till hjälp och kommit med kloka inspel. Utan er hade det inte blivit så här bra. Nu tar jag ledigt med gott samvete.

God Jul.

2 svar på ”Härlig avslutningsvecka inför jul

  1. God jul Håkan och tack för att jag fått vara en del av ditt arbetsår 2015. Jag ser fram emot fortsatt samarbete under nästa år. Gott nytt år!

Gör din röst hörd! Kommentera gärna.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.