Ett snabbt summerat halvår – och ny adress

Det är redan halvårsskifte. Tiden går sannerligen fort när man har roligt. Under det här halvåret har jag hunnit köra en hel del inspirationsföreläsningar kring säljande och kundvårdande kommunikation och även fått möjligheten att driva en djupare utbildningsansats på samma tema. Jag har coachat ett gäng personer i Våga Tala-träning och dessutom haft föreläsningar i studieteknik. Så har det i vanlig ordning också blivit en del föreläsningar kring forskning och digitalisering av skolan. Utöver det lite inspirationsföreläsningar och utbildningar i retorik. Fantastiskt roligt!

Utöver sedvanliga föreläsningar kom det här att bli skrivandets halvår. Våren inleddes med att jag skrev en utvärdering av Företagarskolan i Jönköpings Kommun. I våras släppte jag boken Studieteknik – så lyckas du med dina studier. Utöver det har jag skrivit debattartiklar varav samtliga publiceras under sommaren och under hösten. Jag har blivit kontrakterad för att skriva en samling artiklar på temat digitalisering och (ut)bildning, ett uppdrag jag faktiskt känner mig väldigt hedrad av. De artiklarna kommer spridas på nätet i höst i folkbildande sammanhang. Jag låter meddela här när de är publicerade. Vidare har det visat sig finnas stora behov av studieteknikböcker och handledningar – jag är just nu igång och skriver två handledningar för en högskolas räkning, en på svenska och en på engelska. Sist men inte minst får vi inte heller glömma att jag och Helena Kvarnsell nästan blivit klara med boken Digitalisering som lyfter skolan – teori möter praktik. Vi är i en genomskrivning och boken skall vara ute i handeln i november om allt klaffar som det ska. Roligt.

På forskningsfronten rör det sig också lite granna. Jag har varit med i en Vinnova-ansökan som vi dessvärre inte fick pengar ifrån, och jag har också formulerat ett större forskningsprojekt i en ansökan om ett forskningsstipendium kring digitala läromedel. Mina publikationer fortsatte att spridas under halvåret. Extra roligt är att min forskningsöversikt om 1:1-datorer nu har fått rejäl spridning och används av forskare såväl i Europa och USA som i Asien. Kul!

Nu förbereder jag det allra sista inför mitt mycket lilla tal på Almedalsveckan. Jag har också flyttat mitt kontor – ny adress kommer sist i inlägget. Sommaren skall ägnas till att finputsa bokmanuset och att faktiskt vara ledig lite granna. Under sista halvan av juli titulerar jag mig stolt “Director of sun”.

Allt gott mina vänner! Jag önskar er en fantastisk sommar

 

Ny adress:

Fleischer Kompetensutveckling
Gisebo 44
561 92  Huskvarna
Tfn: 070-467 44 07

 

 

1 svar på ”Ett snabbt summerat halvår – och ny adress

Gör din röst hörd! Kommentera gärna.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.