Hjälp oss – vinn en bok!

Arbetet med boken Digitalisering som lyfter skolan – teori möter praktik flyter på bra. Vi är nu i en genomskrivning av manuset och vi räknar med att boken kommer ut i oktober 2015. Här är en kort beskrivning av boken:

Digitaliseringen i skolan är inte en fråga om teknik – det är en fråga om pedagogik. Lärare och lärarstudenter behöver därför en teoretisk grund att stå på när nya verktyg och idéer introduceras i skolan. Den här boken handlar om de möjligheter och hinder som IT i skolan för med sig. En av fallgroparna är till exempel att ämneskunskaperna inte fördjupas när fokus hamnar på ren färdighetsträning. Författarna visar hur IT kan bli en tillgång i undervisningen genom att utgå från en pedagogik som är målorienterad, som låter eleverna reflektera över sitt lärande och som inriktar sig på den sociala dimensionen av IT-användning.

Digitalisering som lyfter skolan vänder sig till undervisande lärare i grund- och gymnasieskola och lärarstuderande.

Håkan Fleischer är fil. dr. i pedagogik och fil. mag. i medie- och kommunikationsvetenskap. Hans avhandling En elev – en dator. Kunskapsbildningens kvalitet och villkor i den datoriserade skolan behandlar hur införandet av varsin dator till elever och lärare påverkar lärandet.

Helena Kvarnsell är lärare i ma/no/teknik och har tilldelats Nackas kvalitetspris för sitt arbete med att integrera IT i undervisningen.

I genomskrivningen får vi tillfälle att anpassa innehåll och ton just efter Dina önskemål som läsare. Därför undrar vi helt enkelt vad just Du vill få ut av att läsa boken. Ta chansen att påverka genom att berätta för oss. Dessutom deltar du i utlottningen av ett exemplar av vår bok, och de 10 första som svarar får en trisslott som tack. Det tar 3 minuter att fylla i, och är ovärderligt för oss.

Ta mig till formuläret!

 

 

 

 

Gör din röst hörd! Kommentera gärna.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.