Äntligen! Våga Tala startar nästa vecka

Skickade just iväg antagningsbeskeden till vårens Våga Tala-kurs. I år blir vi en liten tight grupp som kommer mötas 8 gånger och utveckla modet att tala inför publik. Som vanligt arbetar vi på flera fronter samtidigt: Instrumentella färdigheter måste läras, exempelvis att hantera manus och skapa struktur i ett föredrag. Vi tränar också de emotiva färdigheterna och lär oss hantera rädslor och oro. Tätt sammanknippat med detta är också att öva de kognitiva färdigheterna, det vill säga förmågan att tänka på ett sätt som skapar trygghet istället för tvärtom. Till sist finns här det viktigaste momentet, nämligen exponeringen. Vi tränar tillsammans, ger feedback, gör om, utvecklas och stärks. Ibland blir deltagarna förälskade i konsten att tala, ibland är resultatet att de åtminstone mäktar med. Gemensamt för alla som lägger ner energi är att tryggheten ökar.

Läs gärna mer om mitt sätt att ge Våga Tala-kurser. Inser att jag nu (om jag räknat rätt) går in på mitt 15:e år som Våga Tala coach. Det är ett fantastiskt roligt jobb!

Gör din röst hörd! Kommentera gärna.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.