Ny bok: En dator per elev : lärande i en digital skolmiljö

Hittade Susanne Kjällanders bok En dator per elev : lärande i en digital skolmiljö igår på biblioteket. Susanne disputerade 2011 i didaktik vid Stockholms Universitet, och vad jag kan se är boken en direkt utväxling från hennes avhandling. Boken ger ett vetenskapligt perspektiv på införande av en dator per elev med exempel utgångspunkt i design för lärande. Språket är mycket högt och abstrakt, och referenserna är tunga. För den lärare som söker en mer praktisk handbok med vetenskapligt underlag kanske den här kan slinka förbi läshögen med gott samvete. Men, för den som är intresserad av just design för lärande och den vetenskapliga prosa som hör där till kan boken rekommenderas.

2 svar på ”Ny bok: En dator per elev : lärande i en digital skolmiljö

  1. Pingback: Lärande, kommunikation.... | Pearltrees

  2. Hej! har just läst denna… otroligt givande men som du skriver mycket abstrakt och delar fick jag läsa om. Kan nog påstå att det var den bättre boken på länge. (ahaaa den släpptes i augusti.. har helt gått förbi mig men är glad att jag nu läst den)

Gör din röst hörd! Kommentera gärna.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.