Kvinnliga talare om IT i skolan – förnämlig lista!

Råkade springa på en tweet från @grishund (Karin Nygårds). Hon sätter just nu samman en lista över kvinnliga talare kring IT i Skolan. Nyfiken som jag är klickade jag in på den och förväntade mig ett tiotal. Döm om min förvåning när jag finner att listan innehåller ett hundratal talare med tillhörande presentationer! En fantastiskt guldgruva att gräva ur, och vilket jobb Karin har lagt ned! Nu känner jag verkligen inte alla dessa talare, men däremot känner jag Karin Nygårds som en mycket seriös och engagerad kvinna i frågor om skola och IT. Idel namn känns förstås igen, såsom min medskribent till boken om stretchad kunskap i praktiken, @helenakvarnsell, med flera. Trots att jag inte kan gå i god för varje talare på listan alltså, vill jag å det bestämdaste rekommendera var och en som överväger en studiedag, fortbildningssatsning eller konferens om IT i skolan att spana in listan efter lämpliga talare. Förresten… gjorde jag mig själv arbetslös nu? Nå. Det bjuder jag på:-)

Alltså: Lista över förnämliga kvinnliga IT-talare i skolkontext finns här!

Tack @grishund för ett lysande initiativ!

2 svar på ”Kvinnliga talare om IT i skolan – förnämlig lista!

  1. Jag tycker att din slutmening är så bra! Den visar på ytterligare en dimension i med listan och allt prat som har varit omkring den..

    Det är en sak att prata om även lyfta fram kvinnor med stor kunskap (och den här listan är sprängfylld) – det är en helt annan sak att tacka nej till ett uppdrag eller våga lyfta fram kvinnor med kompetens. Inte som en grupp. “Det finns faktiskt kvinnor som kan de också.” utan istället “Nej tack, kontakta Sara istället för hon kan det här också.”
    Vågar män göra det?

  2. Alltså…jag tror vi måste det. Oavsett kön! Om vi på riktigt älskar skola, och på riktigt värnar bästa möjliga utveckling för elever och lärare, ja då måste vi oxå på riktigt se utöver våra egenintressen. Gemensamma krafter är alltid större än enskilda i slutänden.

    Stort tack – din kommentar gör mig glad!

Gör din röst hörd! Kommentera gärna.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.