Klassrumsretorik: The Exceptional Presenter

The Exceptional Presenter av Timothy Koegel ger en bra start in praktisk retorik att använda i klassrummet (och överallt annars förstås). Koegel lägger tyndpunkt vid strukturen i framförandet, kroppsspråk och att vara kontaktskapande och engagerande, vilket naturligtvis är en god grund för elevernas kunskapsbildning. Boken tar också upp sådant jag alltid tjatar om: vikten att förstå sin publik, hur man använder manus på rätt sätt och inte minst hur man hanterar sina fjärilar i magen. I slutet av boken finns ett “kontrollformulär” som kan användas för att bedöma sina presentationer där det viktigtaste innehållet i boken finns med, eller för att använda som checklista innan talet. Bra för den som vill få ett antal fasta punkter att ha i minnet.

Exceptional Presenter, Koegel

Så här skriver Bokus om The Exceptional Presenter:

It’s often reported that the number one fear among American adults is public speaking, but in today’s competitive business world, effective communication is a crucial skill – and the cost of being less than effective is high. From the White House to boardrooms worldwide, Tim Koegel has strengthened the presentations, media relations, and communications skills of CEOs and leaders with his renowned coaching abilities. “The Exceptional Presenter” lays out his techniques in a format perfectly suited to today’s busy world. Originally released in limited distribution, “The Exceptional Presenter” has sold over 50,000 copies and has been an airport business bestseller with Hudson Group for more than a year. In this no-nonsense, blow-by-blow handbook, readers will learn how to infuse any type of presentation with energy, confidence, and verve. Whether speaking at a local PTA meeting or national press conference, you will exceed your audience’s expectations every time.

Boken är bra, om man inte vill ha något väldigt akademiskt, utan vill gå rakt på hantverket. Den som vill läsa mer teoretisk retorik blir däremot besviken. Med rätt ingång i boken ger jag den fyra megafoner av fem möjliga.

Du kan köpa boken på Bokus eller via Amazon.

Gör din röst hörd! Kommentera gärna.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.