Agera säkert – slipp talängslan

slipp talängslan och scenscräckVisste du att ditt sätt att agera påverkar ditt sätt att uppleva saker och därmed också slutresultatet? Om du exempelvis läser en text om en otroligt smart människa och får i uppgift att sätta dig in i hans situation och agera likadant innan du deltar i frågesport, får du bättre resultat än de som läst en text om en korkad person innan. Märkligt, inte sant? Drygt 60 års forskning har genomförts inom detta område (för sammanställning, se Richard Wisemans utmärkta bok Rip It Up. I veckans nyhetsbrev visar jag hur du kan agera med kroppen, rent fysiskt, för att minska din talängslan. Veckobrevet Spirande yrkesliv hittar du här.

Gör din röst hörd! Kommentera gärna.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.