Offentliga föreläsningar i höst

Jag får ibland frågan om vilka offentliga föreläsningar jag gör. Generellt sett är jag till 95% bokad på slutna arbeten i företag och organisationer, skolor med mera. Hösten bjuder dock på några offentliga och “halvoffentliga” jobb.

  • Offentlig föreläsning på Högskolan för lärande och kommunikation, 13 december på temat: “Egen dator i skolan – ytsim eller djupdyk?”. Här ger jag en inblick i min senaste forskning om en-till-en (en dator per elev och lärare). Vad innehållet kommer att vara mer exakt vet jag ännu inte – det är ju det som är tjusningen med forskning: om man visste vad den bär med sig vore den kanske inte fullt så spännande.
  • Kurs: Våga tala. Kör även under denna höst coaching för studenter vid Högskolan i Jönköping. Målgrupp är de som känner stark ängslan för att stå på scen och tala inför publik.
  • Studieteknik. Även i år kör jag tre seminarier i studieteknik där studenter vid Högskolan i Jönköping är välkomna. Vi talar om en väl utprövad studiemodell som omfattar läs- och anteckningsteknik, minnesteknik och en hel del annat. Tre kvällar under veckorna 45, 46 och 47. Mer information via Knutpunkten Career Center.

I övrigt består jobben i konferensföredrag, nästa omgång blir i Cadiz, Spanien, 19 september om jag inte missminner mig. Sedan blir det någon skolutvecklingskonferens i Sverige också.

Gör din röst hörd! Kommentera gärna.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.