Always connected – always learning? – läsunderlag

På fredag är det halvtidsseminarium för avhandlingen med nämnda titel. Det är otroligt smickrande att folk hör av sig från när och fjärran till Högskolan, för att få tillgång till mitt manus.

Emellertid är halvtidsseminariet ett arbetsseminarium, i syfte att få blick på helheten i en halvfärdig avhandling, och att gemensamt hjälpa till att utveckla den. För ändamålet finns alltså ett manus om cirka 75 sidor, bestående av två artiklar och en kappatext/avsiktsförklaring.

För att tillfredsställa de som suktar efter materialet kan jag delvis länka ut materialet. Detta är de publicerade delarna.

Forskningsöversikten om en-till-en, med titeln: What is Our Current Understanding of One-to-One Computer Projects: A Systematic Narrative Research Review, finns tillgänglig via Science Direct i en förhandsversion. OBS att artikeln är in press, och i nuläget är texten alltså inte layoutad eller slutligt korrekturläst. Innehållet är dock detsamma. För att komma åt texten i sin helhet krävs att du ansluter via ett universitet, högskolebibliotek eller annan enhet som har tillgång till material från Science Direct. På grund av osäkerhet kring copyright-frågor ber jag dig ta den vägen till artikeln. Så snart artikeln är layoutad och korrekturläst kommer den bytas ut på nämnda länk. Artikeln kommer också i tryckt version i Educational Research Review.

Den teoretiska artikeln som landar i en utveckling av den stretchade världen, Towards a Phenomenological Understanding of Web 2.0 and Knowledge Formation finns att tillgå via Education Inquiry som open access. Bara att ladda ner som pdf således.

Där har vi två tredjedelar av efterfrågat manusmaterial. Väl bekomme.

Gör din röst hörd! Kommentera gärna.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.