Håkan på Skolbibliotekskonferens, Stockholm 13-14 okt

Då var det klart. Kommer att hålla ett föredrag på Skolbibliotekskonferensen i höst. Extra roligt är att inbjudan att tala är ett direkt resultat av ett blogginlägg. Så här beskrivs mitt arbetspass (preliminärt):

Skolbiblioteket – en knutpunkt för att lyckas med digitaliseringen

Många skolor satsar på 1:1 (en dator per elev), oavsett om din skola har många eller få datorer ställer digitaliseringen nya krav på informationskompetens. För att lyckas behöver biblioteket utvecklas till att bli en knutpunkt för elever, lärare och föräldrar.

  • Bibliotekariens informationskompetens grunden för kvalitativa elevarbeten?
  • Aktuell forskning: bibliotekets roll för informations- och mediakompetens inför och efter införandet av 1:1!
  • Hur kan skolbiblioteket bidra till att föräldrarna stimulerar elevernas skolarbeten?

Håkan Fleischer, doktorand i pedagogik, Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping. Håkan specialiserar sig på hur aktörerna i skolan – lärare, ledare och skolbibliotek – påverkas i sin profession vid införande av 1:1.

4 svar på ”Håkan på Skolbibliotekskonferens, Stockholm 13-14 okt

  1. Grattis. Shit va roligt! Bloggandet lönar sig alltså. Själv har jag just börjat och känner mig lite som en blandning av mitt dagsbokskrivande tonårs-jag och en kungälvsbaserad Blondinbella i medelåldern. Skolbibliotekskonferenser känns rätt långt borta.

  2. Nu blev det jätterätt!

    Vilken ära, här får man kommentarer av en av Sveriges skickligaste programledare, tillika drivande frilansskribent. Man bugar.

Gör din röst hörd! Kommentera gärna.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.