Utveckla lärarkompetensen med podcasts

[adsense]

En podcast är enkelt uttryckt en utsändning av ljud och/eller rörlig bild på internet. Poängen med Podcasts är att man kan prenumerera på dem, exempelvis via Itunes. På så vis kan man också alltid vara uppdaterad när nytt innehåll kommer. Det hela fungerar alltså lite som ett rss-flöde för ljud/film. Det finns numera en fantastisk mängd med intressant material som engagerade medmänniskor, lärare och forskare delar med sig av. Att betrakta materialet med ett källkritiskt öga är naturligtvis – som alltid – av vikt.

I utbildningssammanhang kan jag i all hast rekommendera Podcasting Directory som samlar mängder med intressant material i de mest skilda ämnen.

Har du bra tips på samlingar av podcasts? Länka gärna i kommentarerna!

Gör din röst hörd! Kommentera gärna.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.