Stavros Louca, du gör mig orolig

[adsense]

Bäste Stavros, jag blir på allvar orolig över det inflytande du faktiskt har i den svenska skoldiskursen. Genom tv-produktionen klass 9A framställer du dig villigt som en av Sveriges absoluta topplärare. En sådan får makt. Makt över ordet, makt över barnen, makt över skolans utveckling. I artikeln 20 Frågor till Stavros Louca svarar du så här:

Vilken är vår tids största bluff?
– Jag skulle vilja säga att det är evolutionsteorin, det finns alldeles för många lakuner i den för att jag skall kunna övertygas om att människan kommer från aporna. Jag tror på skapelsen. Men det betyder inte att jag är kreationist och tror att världen skapades för några tusen år sedan.

Privata åsikter är såklart privata åsikter, och behöver inte nödvändigtvis färga av sig på den praktik man inrättar sig i professionellt. Men ändå. Att som (av somliga påkallat) yttersta gräddan av lärare – vilket väl ändå får betraktas som ett intellektuellt yrke i grunden? – så oförblommerat och ogenerat lägga såväl vetenskap som sunt förnuft åt sidan är skrämmande. Särskilt när man faktiskt har med unga människors kunskapsutveckling att göra, inom vilket ett kritiskt tänkande är en grundpelare. Stavros Louca, du gör mig orolig.

Gör din röst hörd! Kommentera gärna.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.